Z krajiny snehu prichádza mimoriadna novinka, jediná káva na svete pestovaná severne od obratníka Raka. Na malej plantáži v okrese Nuwakot, na úpätí pohoria Ganesh Himal a obmývanej vodami rieky Trisuli, sme objavili jednu z najcennejších káv Arabica. Ide o extrémne obmedzenú poľnohospodársku produkciu, certifikovanú organickú, ktorá sa nachádza na svahoch himalájskych hôr a je zavlažovaná priamo vodou z vysokohorských ľadovcov. Káva, ktorá bola vysadená len nedávno v jednej z mála oblastí v týchto zemepisných šírkach chránených pred mrazom, sa zbiera od novembra do januára, výlučne sa suší na slnku a vyváža sa priamo letecky z Káthmandu. Jeho veľkolepá konzistencia a jedinečná štruktúra sa prelínajú so vzácnymi tónmi kakaa a kandizovaného pomaranča, rozpúšťajú sa do vynikajúcich a pretrvávajúcich náznakov zázvoru.
Cupping (poznámky): Káva Mount Everest Supremo má veľmi jemnú kyslosť, ľahké telo a jemnú a prirodzene zaoblenú chuť. Jeho farba je svetlooriešková s krásnymi pruhmi. Vo vôni dáva káva pocity mliečnej čokolády a vanilky. Na podnebí má káva ľahké telo a je dobre vyvážená, zvýrazňujúca sladkosť a jemnosť v dochuti. Skóre SCA: 80,75.
Pôvod |
Nepal |
Plantáž |
Nepal Production Area: Kathmandu, Ganesh Himal mountains |
Druh |
Arabica |
Varieta |
Caturra |
Nadmorská výška |
2.200 - 2.400 mnm |
Spracovanie |
Mokré premytie – sušené na slnku |
Obdobie zberu |
November - Január |
Chuťové tóny |
Mliečna čokoláda, vanilka, kandizované pomaranče a zázvor |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.