Plantáž Skybury je jednou z najznámejších na svete. Vášeň pre kávu a inovatívne metódy spracovania robia kávu Skybury medzinárodne vysoko oceňovanou. Všetko sa to začalo v roku 1981, keď sa Ian, Juhoafričan vychovaný v Zimbabwe, po nástupe Roberta Mugabeho k moci rozhodol opustiť svoju rolu armádneho kapitána a nakoniec sa presťahoval do Mareeba. Na plantáži Skybury sa pestujú odrody kávy Bourbon a Catuai Arabica. Exkluzívne mokré spracovanie a vysoko sofistikovaná technologická štruktúra umožňujú „tvarovanie“ chuti tejto kávy. Štruktúra je dokonalou kombináciou rýchlosti a kontroly, ktorá umožňuje umývanie a sušenie kávy len za jednu hodinu (zvyčajne to trvá 72 hodín). Zanechanie malého množstva slizu na zrnách, prerušenie procesu fermentácie a následné premytie pri vysokej rýchlosti zaisťuje, že každé zrnko si ešte viac zachová svoju chuť a organoleptické vlastnosti.
Cupping (Poznámky): Vďaka karamelizácii, ktorá je výsledkom praženia, je tento Skybury neuveriteľne sladký a čokoládový. Túto špeciálnu kávu dopĺňajú tóny lieskových orieškov a sladu. Skóre SCA: 86,00.
Pôvod |
Austrália |
Plantáž |
Mareeba; Australia Skybury Extra Fancy 18 |
Druh |
Arabica |
Varieta |
Bourbon, Catuai - guatemala |
Nadmorská výška |
550 - 700 mnm |
Spracovanie |
Mokré premytie – sušené na slnku – ručne preberaná |
Chuťové tóny |
Karamel, vlašský orech, slad, černice |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár