SINGLE ESTATE COFFEE
Ipanema espresso je ušľachtilá káva “SINGLE ESTATE” Ipanema Coffees, ktorá rastie v oblasti známej ako Minas Gerais (Brazília). Táto
medzi 850 a 1350 metrov, ktoré sú optimálne pre rast stromov druhu Arabica. 100% certifikovaná (dobré poľnohospodárske praktiky, udržateľná produkcia sociálnej a environmentálnej zodpovednosti) Rainforest, UTZ, FairTrade, CSC…
Chuťové charakteristiky:
Krémová vôňa, vyvážené telo, jemná kyslosť, bohatá aróma a sladká pachuť pomaranča a medu, ktorá navodí túžbu po ďalšej šálke.
Zber: Brazília
Praženie: Španielsko
Ipanema espresso
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
CaféDelamante
Plantáže Ipanema Coffees sa nachádzajú na svahoch jazera Furnas, vo vnútri najväčšej kávovníkovej farmy na svete Minas Gerais – Brazília
V nadmorskej výške medzi 850 a 1350 metrov je na 5500 hektároch domovom 13 miliónov kávovníkov Arabica, ktoré ročne vyprodukujú viac ako 7000 ton 100% kávy Arabica. Spomedzi všetkých týchto kávových zŕn sa starostlivo vyberajú a používajú iba tie najlepšie na výrobu produktu IPANEMA ESPRESSO®, ktorý je podľa Rain Forest Alliance uznávaný ako najlepšia brazílska káva a jedna zo štyroch najlepších špeciálnych káv na svete.
Od roku 1969
Spoločnosť Ipanema Coffees vyčlenila čas a zdroje na štúdium environmentálnych a sociálnych opatrení v Brazílii a snaží sa nájsť spôsob, ako vyriešiť ich problémy. Káva Ipanema vždy podporovala miestne projekty. V roku 1997 sa rozhodlo o vytvorení sociálneho výboru, ktorý bude analyzovať kroky spoločnosti v priebehu rokov s cieľom zlepšiť budúce sociálne akcie. Tento výbor viedol založenie Inštitútu Ipanema v roku 2003.
Ipanema Espresso® sa sleduje vo všetkých fázach výroby od semienka po pohár.
Konečný spotrebiteľ chce vedieť všetko o káve, ktorú pije. S produktom Ipanema Espresso® poznáte všetky strany zapojené do výrobného reťazca, od farmy, kde káva rastie, až po miestneho distribútora a miesta na jej pitie. Zaručujeme stálu kvalitu v priebehu času a na všetkých trhoch. Chuťový profil produktu Ipanema Espresso® je vždy rovnaký, bez ohľadu na to, kde a kedy ho pijete. Všetky obaly majú pečať sledovateľnosti, ktorá umožňuje sledovanie dávky každej výroby.
Profil praženia a chuti
Praženie je najdôležitejšou a poslednou fázou výroby praženej kávy. Z tohto dôvodu musí túto fázu starostlivo riadiť náš hlavný pražiar, ktorý dodržiava parametre praženia špeciálne vyvinuté pre Ipanema Espresso®, pričom pri každej výrobe zaručuje rovnaký profil praženia. Jemná kyslosť, vyvážené telo, výrazná sladkosť a čokoládová dochuť, vďaka ktorej vaša mozog chce okamžite piť ďalší pohár.